Простий рецепт запеченого лосося з лимоном

Простий рецепт запеченого лосося з лимоном

Лосось в духовці – одна з найкращих рибних страв, яка підкорює насиченим смаком і приємною текстурою. Запікання зберігає природну соковитість риби, при цьому дозволяє ароматам трав, лимона й приправ наповнити її.

Запечений лосось ще й корисний, тому що цей метод не руйнує незамінні жирні кислоти омега-3. Все, що вам потрібно – купити рукав для запікання та приступати до приготування. З ним легко справляться як досвідчені кухарі, так і новачки!

лосось

Інгредієнти

Основні інгредієнти

  • Філе лосося – 2 шматки (приблизно 200 г кожен).
  • Лимон – 1 великий, нарізаний тонкими кружальцями чи часточками.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Часник подрібнений – 2 зубчики.
  • Свіжа петрушка дрібно нарізана – 1 ст. л.
  • Сіль та чорний перець – за смаком.

Додатково

  • Вершкове масло для додаткової соковитості – 1 ст. л.
  • Паприка чи чилі пластівці для гостроти – до смаку.
  • Мед або дижонська гірчиця для солодко-солоної глазурі – до смаку.
  • Рукав для запікання чи фольга, а також інші корисні дрібниці для приготування їжі.

Покроковий рецепт приготування

Підготовка інгредієнтів

  • Розігрійте духовку до 200 °C (400 °F).
  • Вистеліть лист пергаментним папером або злегка змастіть його оливковою олією. Також можна використовувати фольгу для запікання.
  • Промийте лосось і промокніть його паперовими рушниками.

лосось в духовці

Обробка лосося

  • Викладіть філе на лист шкірою вниз.
  • Збризкайте оливковою олією, натріть подрібненим часником.
  • Посипте рибу сіллю, перцем і петрушкою.
  • Покладіть скибочки лимона поверх кожного філе для додаткового аромату.

Запікання лосося

  • Випікайте лосось у духовці 12-15 хвилин, залежно від товщини філе.
  • Для отримання золотистої скоринки запікайте рибу ще 2 хвилини.

Поради та варіації рецепту

Як додати більше смаку?

  • Перед запіканням замаринуйте лосося в оливковій олії, лимонному соку та травах на 15 хвилин.
  • Додати свіжий кріп або розмарин для насиченішого аромату.
  • Використовуйте соєвий соус або бальзамічну глазур для додавання оригінальних смаків.

Як подавати запеченого лосося?

  • Поєднуйте з тушкованими овочами, свіжим салатом, картопляним пюре, кіноа чи рисом.
  • Перед подачею на стіл збризніть рибу лимонно-олійним соусом.

Чому вам варто спробувати цей рецепт?

Запечений лосось у духовці з лимоном – це проста, корисна та неймовірно смачна страва, для якої потрібен тільки рукав для запікання широкий і кілька інгредієнтів.
запечений лосось

Кулінарні експерименти будуть ще більш простими та захопливими, якщо ви замовите усі необхідні товари для дому на Prodom.ua. Переконайтеся у цьому самі!

Є запитання?
Наші менеджери з радістю на них дадуть відповідь.