Простий рецепт запеченого лосося з лимоном
Лосось в духовці – одна з найкращих рибних страв, яка підкорює насиченим смаком і приємною текстурою. Запікання зберігає природну соковитість риби, при цьому дозволяє ароматам трав, лимона й приправ наповнити її.
Запечений лосось ще й корисний, тому що цей метод не руйнує незамінні жирні кислоти омега-3. Все, що вам потрібно – купити рукав для запікання та приступати до приготування. З ним легко справляться як досвідчені кухарі, так і новачки!
Інгредієнти
Основні інгредієнти
- Філе лосося – 2 шматки (приблизно 200 г кожен).
- Лимон – 1 великий, нарізаний тонкими кружальцями чи часточками.
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Часник подрібнений – 2 зубчики.
- Свіжа петрушка дрібно нарізана – 1 ст. л.
- Сіль та чорний перець – за смаком.
Додатково
- Вершкове масло для додаткової соковитості – 1 ст. л.
- Паприка чи чилі пластівці для гостроти – до смаку.
- Мед або дижонська гірчиця для солодко-солоної глазурі – до смаку.
- Рукав для запікання чи фольга, а також інші корисні дрібниці для приготування їжі.
Покроковий рецепт приготування
Підготовка інгредієнтів
- Розігрійте духовку до 200 °C (400 °F).
- Вистеліть лист пергаментним папером або злегка змастіть його оливковою олією. Також можна використовувати фольгу для запікання.
- Промийте лосось і промокніть його паперовими рушниками.
Обробка лосося
- Викладіть філе на лист шкірою вниз.
- Збризкайте оливковою олією, натріть подрібненим часником.
- Посипте рибу сіллю, перцем і петрушкою.
- Покладіть скибочки лимона поверх кожного філе для додаткового аромату.
Запікання лосося
- Випікайте лосось у духовці 12-15 хвилин, залежно від товщини філе.
- Для отримання золотистої скоринки запікайте рибу ще 2 хвилини.
Поради та варіації рецепту
Як додати більше смаку?
- Перед запіканням замаринуйте лосося в оливковій олії, лимонному соку та травах на 15 хвилин.
- Додати свіжий кріп або розмарин для насиченішого аромату.
- Використовуйте соєвий соус або бальзамічну глазур для додавання оригінальних смаків.
Як подавати запеченого лосося?
- Поєднуйте з тушкованими овочами, свіжим салатом, картопляним пюре, кіноа чи рисом.
- Перед подачею на стіл збризніть рибу лимонно-олійним соусом.
Чому вам варто спробувати цей рецепт?
Запечений лосось у духовці з лимоном – це проста, корисна та неймовірно смачна страва, для якої потрібен тільки рукав для запікання широкий і кілька інгредієнтів.
Кулінарні експерименти будуть ще більш простими та захопливими, якщо ви замовите усі необхідні товари для дому на Prodom.ua. Переконайтеся у цьому самі!